maandag 6 juli 2015

Zomer, zon ... Geel !

 
Nu het zomer is zijn we veel buiten.
Heerlijk genieten van de zomerzon en straks is het lekker vakantie.
Fijn een paar weken alle tijd voor elkaar en leven in een rustig tempo.
Elk jaar merk ik, dat de inrichting in huis dan ook "on hold" komt te staan. Je leefomgeving is bij echt zomerweer immers verplaatst naar buiten. Binnen wordt haast niet geleefd. Planten ogen sip, hoe goed je ze ook verzorgd. Over snijbloemen maar te zwijgen. Al hebben ze fris water, met dit warme weer hangen ze er slapjes bij.

Toch is het fijn om de tijd die je in de zomer binnen bent dan ook in een frisse omgeving door te brengen.
De echte soberheid in het interieur kan ik in de zomer slecht vasthouden. Voor zover ons interieur sober is .... Het staat ver van de echte sobere Hoffz-stijl maar ik probeer wel dat minimale van natuurlijke materialen vast te houden. Het mag niet te druk worden. Maar ik had op de één of andere manier behoefte aan licht, ruimte, energie.

      GEEL    ...  


Doordat onze basis kleur grijs is kun je met accessoires snel en eenvoudig een accentkleur toevoegen.
Geel is een kleur die zich hier heel goed voor leent. Met zijn frisheid worden gele items echt een blikvanger in de ruimte. Om het dichtsbij die "soberheid" te blijven kies ik uiteraard niet voor een felle kleur geel. Te fel geel geeft ook een onrustig beeld, dat komt te heftig binnen. Nee, het liefst heb ik een oude vintage geel. Geel wat neigt naar oker. Sowieso vind ik oude vintage kleuren mooi. Ze stralen een doorleefdheid uit. Dat doorleefde past mooi bij een sober landelijke stijl.
                                                    
Met wat kussens en een paar gele items, heb je al genoeg om het interieur op te frissen. Dus ga ik ga opzoek naar mooi oud geel.


                                                          Fotos: De Bongerd

De kussens vind ik in de webshop van De Bongerd. Ze zijn gemaakt van een zacht linnen (natuurlijk materiaal) en hebben een mooie oude gele kleur. Samen met grijs combineert dat prachtig. In de webshop zie ik ook de emmer die ik voor decoratie van de nieuwe woonkamer heb gekocht. Die emmer is een geweldige aankoop geweest. Het is een oud doorleefd ding van hout en ijzer die je op heel veel manieren kunt gebruiken. De emmer doet nu dienst als bloempot en staat op een bankje in het raam. Maar in zijn eentje als decoratie item is hij al prachtig. Van zichzelf heeft hij niets nodig. Ik heb hem gekocht bij De Potstal maar het is volgens mij een product van Aura Peeperkorn. Zij zijn importeur van unieke en authentieke stukken en hebben een eigenzinnige kijk op interieur. Hun prachtige oude items zijn in diverse winkels te koop.                                                    

                                                
                                                                                                                                     Frisse combinatie:
                                                                                                                                      blauw,groen,geel.

Een houten fles van de Xenos en een oud potje, verf ik met Annie Sloan Chalkpaint geel. Ik heb English Yellow gemengd met een heel klein beetje French Linen. Niet te veel anders wordt het groen.

Met de kussens, de geverfde fles en het potje heb ik al genoeg om mijn doel te bereiken.
 
 Annie Sloan Chalkpaint.
Wat is deze verf een geweldige uitvinding. Een echte decoratieverf! Je kunt (bijna) overal gelijk de verf op aanbrengen zonder voorbereiding. Dus gelijk beginnen en snel resultaat. Het laat zich goed mengen, hecht en droogt snel, is mooi mat en krijtachtig van structuur. Regelmatig verandert hier in huis iets van kleur. Een lampenkap, broodplank, tafeltje, kastje. Het is zo gepiept.


              

                                   
     
BIJ SIGRID verkoopt o.a. de Annie Sloan Chalkpaint. Het is een winkeltje hier in de stad. Bij Sigrid  is een winkel waar je héél blij wordt. Niet alleen van de leuke spulletjes die ze verkoopt maar ook omdat ze zo'n warme, gezellige vrouw is. Ze is über creatief, ontwerpt zelf, ontwikkeld haar eigen papierwaren en geeft interieuradvies.
 
                                                                                                                 Bij Sigrid verkoopt o.a. prachtige eigen kaartontwerpen met originele teksten. Geeft leuke en gezellige workshops. Alles ademt "de Sigrid sfeer": 
Ongedwongen en relaxed. Haar slogan is niet voor niets: Voor een beetje geluk in je dag!
Ook verkoopt zij dus de Annie Sloan Chalkpaint. Ze kan je er alles over vertellen en van laten zien. Onder het genot van een kopje thee (ook te koop) geeft ze je vrijblijvend informatie en (interieur-)advies.
 
                        
                             Foto's: Bij Sigrid
 
Voor dit "gele-blog" heb ik, om de zomer in huis te halen !, ook weer dankbaar gebruik van deze verf gemaakt.
 
 
Fijne vakantie toegewenst !
 
 
 
 
 

http://www.bijsigrid.nl/
http://www.aurapeeperkorn.com/