zaterdag 30 mei 2015

Een nieuwe woonkamer

Een nieuwe woonkamer !

 
Sinds 2001 wonen wij, met veel plezier in onze huidige woning.
Dit is de tweede woning die mijn man, met hulp van familie en vrienden, zelf heeft gebouwd. De leukste uitdaging tot nu toe, want nu kozen wij voor een geheel eigen ontwerp.

Bij de bouw van ons eerste huis was de buiten- en de binnenkant niet zo'n issue. We waren jong wilden trouwen en het was al heel bijzonder dat er een vrijstaande woning in eigen beheer gebouwd kon worden. Dus niet te veel aandacht voor ontwerp en indeling. We maakten gebruik van een bestaand ontwerp, het moest vooral degelijk zijn. Dit was zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant te zien. Degelijk, onderhoudsvriendelijk, niet te veel poes pas.

Dit was zoveel anders bij de bouw van ons tweede huis. De mogelijkheid ontstond om nog een woning in eigen beheer te bouwen. Nu konden we de buitenkant (voor zover het bestemmingsplan het toeliet) en de binnenkant zelf bedenken. Onze keuze viel op een vrijstaand huis met een landelijke uitstraling. (laagbouw).

Het buitenaanzicht is mede gevormd door de indeling die wij graag wensten. Een indeling die bij onze smaak en leefstijl paste. Ruimtelijk, stijlvol, praktisch en met luxe afwerking. Tijd was immers geen issue. We hadden een woning, geen tijdsdruk door verkoop en voor de hoeveelheid bestede "manuren" viel er geen rekening op de mat.
Het werd een huis op ons lijf geschreven in landelijke stijl met heel veel woongenot.

Na 20 jaar (niet te geloven !) was ons interieur in de woonkamer nodig aan vervanging toe.
De oude klassieke landelijke stoelen en banken begonnen hier en daar te slijten.
De hoogste tijd voor vernieuwing. Als ik nu de "oude" foto's zie krommen de tenen in mijn schoenen.

Hoogste tijd voor iets héél anders.


 
 
  

Project woonkamer was geboren !

 
 
Hoe de nieuwe woonkamer tot stand is gekomen loopt als een rode draad door dit blog. Net als alle andere grote veranderingen in ons huis.
 
 
Wordt vervolgd.............