woensdag 29 april 2015

In mei ...


 
Mei ...
Wat mij betreft de mooiste maand van het jaar.
De lente is al een maandje op weg. Begin mei beginnen de eerste bomen in blad te komen. Het is elk jaar weer bijzonder om al die licht-groene tinten in de natuur te zien ontluiken.
Het is maar een korte periode, van twee tot drie weken, voordat alle bomen vol in het nieuwe blad staan.
Juist dat nog half door de takken heen kunnen kijken vind ik prachtig ! Dat nog net niet.
Het voorjaar dat haar belofte vervult door het nieuwe jonge leven dat zich aandient.

Vogeltjes zijn al een tijdje druk in de weer met het (ver-)bouwen van hun nestje. De eitjes gelegd, die nu op springen staan. Dàt beloofd wat te worden. Spannend hoor.
Als vogeltje wordt je daar toch ook helemaal hieper van.

Hoe kun je dit sfeertje naar binnen halen?
Heel simpel met een nestje en een schaaltje met eitjes.

Het nestje:
Is gemaakt door de eigenaar van bloembinderij Vivaldi. Bij deze bloemist zijn niet alleen bloemen te vinden maar ook mooie woonaccessoires.
Precies in de stijl die ik leuk vind: Niet alledaags.
Wat zo leuk is aan zijn winkeltje? Hij verkoopt niet alleen bijzonder mooie bloemen maar ook sfeer !

Het nestje is gemaakt van dunnen takjes, wat buxus en asparagus, eitjes en een vogeltje. Ik heb het nestje op een oude weckpot gelegd. Het lijkt net of het vogeltje dit plaatsje heeft uitgekozen voor zijn jonge geluk.
Ze maken immers op de meest bijzondere plekjes een nestje. De weckpot staat samen met een ander potje op een oud bankje voor het raam.De schaaltjes:
Vorig najaar gekocht bij Seizoen en Stijl in Ochten, maar heb ze later bij wel meer adresjes gezien. Af en toe doe ik, samen met mijn vriendin, een dagje Betuwe. Een heerlijk dagje uit, met woondecoratie als thema. Op onze "deco-route" liggen tal van leuke adresjes. Zo ook de mooie "HOFFZ-winkel" in Ochten. De schaaltjes zijn nieuw fabricaat maar oud gemaakt. Dat is op een mooie manier gedaan want het oogt niet als een massa product. Je kunt er op heel veel manieren mee decoreren. Met wat eitjes en veertjes erin lijkt het net een nestje. Een simpel nestje van een vogeltje dat niet zoveel tijd had om een nestje te bouwen met allerlei toeters en bellen.
De schaaltjes zijn op de schouw gezet bij een wilgenkrans en wat gedroogde magnolia takken.
Beleef de Lente !https://www.facebook.com/BloembinderijVivaldi
http://www.seizoenenstijl.nl/